Project ‘Color Bearded Man’: óók de reis van mijn leven…

Project ‘Color Bearded Men’: óók de reis van mijn leven…

Na mijn opleiding fotografie startte ik op 27 juni 2020 mijn omvangrijke project ‘Color Bearded Man’. Het fotograferen van mannen met baarden. Dit project speelde al langer in mijn hoofd en moest nog rijpen. Covid-19 versnelde dat proces.

Even terug naar het najaar van 2019.

Ik had het vernemen om te starten met een autonoom project. De band Point Break wenste nog een fotosessie voordat deze zichzelf zou opheffen. Na het fotograferen van enkele repetities en een afscheidsconcert stopte het project bij hun laatste optreden in Brabantse Café Lollipop te Oss voortijdig. Dit door toedoen van Corona.

Covid-19 was voor iedereen schrikken. De wereld veranderde. Toch wilde ik niet stil zitten en ik besloot een ander autonoom project te starten. Na de eerste 16 beelden dacht ik: ‘dit is nog leuker dan ik in mijn hoofd had voorgesteld’. Deze eerste beelden in zwart/wit maakte zeer veel indruk.

 

Juli 2020, doorstart project

In juli kwam ik mezelf hard tegen! Het verlies van mijn moeder legde óók problemen uit mijn verleden bloot. Dit versterkt door veel druk op mijn werk, te veel zaken tegelijkertijd te willen aanpakken en het omgaan met andere verantwoordelijkheden werd mij te veel. Ik raakte min of meer in een depressie. Weken gingen voorbij met veel slapen en malen. Het lukt mij niet om mijn gedachten te verzetten. Dat lukte wel met therapie, maar ook met fotograferen; een uitlaatklep en een passie dat mij veel helpt.

 

Ontwikkeling

Hoewel ik zwart-wit nog steeds prachtig vind, startte ik met de ‘Bearded Man’ foto’s terug in kleur te zetten. Dit op een manier die ik visueel prachtig vind. Door het echt op mijn manier aan te pakken vond ik mijzelf terug. Niet rekening houden met anderen zoals van tevoren, maar dit loslaten en gewoon mijn eigen ik volgen. Door dit proces en met ondersteuning van mijn partner krabbelde ik weer op.

Inmiddels heb ik mijn reguliere werk weer opgepakt en ook dit geeft langzaam weer meer energie dan dat het mij kost. Ook in de weekenden beschik ik weer over meer energie. Inmiddels plan ik weer wat afspraken voor fotosessies, voornamelijk baard-sessies.

 

Doorpakken

Inmiddels tik ik net over de ‘80 Bearded man’ foto’s aan, wat een mijlpaal! Ik heb al een tijdje het doel om de 100 te bereiken. Niet gehaast maar gewoon rustig aan. Ik zie fotograferen als een hobby die mij energie geeft. Bij het terugkijken van mijn eerste foto’s zie ik de enorme ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Je ziet mijn eigenzinnige stijl en bijzondere handtekening, ook bij de nabewerking.

 

Tot slot

Als ik vind dat het project klaar is, wordt het tijd om er iets mee te doen! Wat? Dat moet nog rijpen. Misschien een expositie of misschien het uitbrengen van een boek. Te zijner tijd zal ik mensen in mijn omgeving vragen om mij daarbij te helpen.

Het einde:

Dat was het dan, de laatste baardman.

Het waren er heel veel. Met heel veel plezier gedaan. Ik zou iedereen graag willen bedanken voor hun medewerking aan het project Baardmannen #beardedmen . Of je zelf gefotografeerd werd, mijn bericht deelde , mondelinge reclame maakte of er gewoon over sprak….dankjewel.

Hoe nu verder, het komende jaar begin ik met printen van al het werk waarna ik nog een ruimte ga zoeken voor een expo.

En verder: Het volgende project staat in de startblokken. Ben je ouder dan 40 jaar en vrouw, dan zal dat iets voor jou kunnen zijn!

Binnenkort weer meer……Aanmelden kan al via het contact formulier

.

 

error: Content is protected !!
× Contact!